Automobiliste onder invloed rijdt door na aanrijding

12-06-2013 11:37

De politie heeft maandagavond 10 juni een 44-jarige automobiliste, zonder vaste verblijfplaats, aangehouden na twee aanrijdingen. De vrouw bleek onder invloed te zijn van alcohol. Omstreeks 19.30 uur werd gemeld dat een bestuurster van een auto op de Goudse Schouw tegen een auto was gereden.

De bestuurster was doorgereden zonder te stoppen. De bestuurder van de aangereden auto belde de politie en volgde de auto via de N11, naar de afslag Hazerswoude-Dorp. In Hazerswoude-Rijndijk verloor de man de auto uit het zicht. De bestuurster zou onderweg niet zijn gestopt voor het rode verkeerslicht en had op de N11 de hele weg nodig.

De auto werd na een zoektocht door de politie aangetroffen op een parkeerplaats op de Ten Katestraat in Hazerswoude-Rijndijk. Een daarnaast geparkeerde auto bleek verse schade te hebben. Agenten hebben vervolgens in deze omgeving gezocht en zagen later een vrouw uit de bosjes komen. De vrouw was onvast ter been en voldeed aan het signalement die de getuige had opgegeven.

De vrouw werd aangehouden op de Jacob Reviusstraat en een blaastest gaf een uitslag van 835 ug/l, terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd en is de auto meegenomen voor het verdere onderzoek.