Wederom flinke overlast door sneeuwval

11-12-2017 21:47

Alphen aan den Rijn - In het grootste deel van het land gaf het KNMI vanmorgen 'Code Rood' af vanwege de hevige sneeuwval en de gladheid. Net als zondag leverde dit de nodige ongevallen op, maar ook mooie plaatjes!

In de regio gebeurde vanwege de gladheid meerdere ongevallen, zover bekend zijn er geen gewonde(n) gevallen bij deze ongevallen zoals bij deze op de N207-Ring Oost in Alphen aan den Rijn.

 

Via Facebook werd een sneeuwballengevecht aangekondigt: om 16.00 op het Rijnplein! Echter gooide de Politie en de gemeente roet in het eten, de politie liet de gemeente het gehele Rijnplein schoonvegen. Echter kwamen er zo'n 40 personen op af die wel met elkaar het gevecht aan gingen.

De politie waarschuwde via de social media om de ruiten van de auto sneeuwvrij te maken voordat je op pad ging, helaas hield niet iedereen zich hier aan. 

En in de polders rondom Alphen zag het er allemaal sprookjes-achtig uit vanuit de warme auto!

De Rijksweg-N11 is door de vele sneeuwschuivers bijna de gehele dag sneeuwvrij gebleven en daarom reed het verkeer redelijk door.

Het Openbaar-Vervoer ondervond ook grote hinder van de sneeuw, zo reden er minder treinen en staakte Arriva in de middag tot nader orde de volledige dienstregeling.