Middelhulpverlening na zware beknelling N207

17-06-2013 11:43

Waddinxveen – Zaterdag 15 juni even na 01.30 uur vond op de Henegouwerweg (N207) een aanrijding plaats tussen een taxi en een bestelbus. De taxi met één passagier reed vanuit Waddinxveen in de richting van Gouda. Ter hoogte van de Coenecoopbrug zagen de inzittenden dat een tegemoetkomende bestelbus niet voldoende rechts hield.

De bus reed steeds meer op de andere weghelft waardoor de taxichauffeur moest uitwijken richting de vangrail. Hierna ontstond een aanrijding tussen de twee voertuigen. De bestuurder van de bus, een 24-jarige man uit Harmelen, wist zelf uit het voertuig te komen. De man had vermoedelijk te veel alcohol gedronken en is aangehouden. Hij werd overgebracht naar het LUMC. Daar werd een bloedproef afgenomen om te bepalen hoeveel hij gedronken had.

De taxichauffeur, een 32-jarige Gouwenaar, raakte bekneld en moest uit de auto worden gehaald. Hij werd overgebracht naar het UMC. Hij liep onder meer een gebroken been op. De passagier, een 29-jarige Goudse, werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De Henegouwerweg, tussen de Coenecoopbrug en de hefbrug Waddinxveen, is enige tijd geheel afgesloten geweest.

Foto's RFG Fotografie