Politie houdt drie verdachten aan en legt beslag bij hennepactie

10-08-2013 09:53

Alphen aan den Rijn - De politie hield dinsdag 6 augustus omstreeks 10.00 uur twee mannen aan op het woonwagenkamp aan het Goudse Rijpad in Alphen aan den Rijn op verdenking van het telen van hennep. Een derde - 33-jarige man - werd aangehouden voor mishandeling van een agent. Tevens werd beslag gelegd door het Afpakteam van de politie en door de Belastingdienst.

De politie ontving enkele M-meldingen waarop het onderzoek naar het telen van hennep op het kamp startte. In één schuur troffen zij 102 planten aan. Twee andere schuren waren recent geoogst, hier stonden respectievelijk 195 en 54 planten. Een vierde schuur waarin naar alle waarschijnlijkheid een kwekerij zou komen was in aanbouw. Het tweetal – een 56-jarige en een 34-jarige man uit Alphen aan den Rijn - op verdenking van het telen van hennep. De twee verdachten zitten nog vast voor verhoor. Een derde verdachte - een 33-jarige man – werd aangehouden nadat hij zich verzette tegen de komst van de politie. Hij gooide met koffie naar een agent, hierop is ook hij aangehouden. 

Bij de politieactie tegen de georganiseerde wiethandel heeft het afpakteam beslag gelegd op onder meer geld, sieraden en een snorfiets. De belastingdienst legde beslag op een woonwagen met inboedel, drie voertuigen en één scooter.

De politie in Den Haag werkt met het Afpakteam in een ketenaanpak met de Belastingdienst en het Centraal Justitieel Incasso Bureau. Door deze nauwe samenwerking worden nog openstaande ontnemingen van het Centraal Justitieel Incasso Bureau en aanslagen van de belastingdienst geind. Door deze samenwerking wordt de informatie-uitwisseling tussen partners beter, hierdoor kan breder en sneller worden ingegrepen.