Storm zorgt voor grote problemen

18-01-2018 14:37

Regio - Donderdag 18 januari trok er een zware storm over het land, het KNMI gaf hiervoor Code Rood voor.

Op meerdere plekken in de regio kantelde kleine vracht/bakwagens, zoals hier op de N207 bij Leimuiden. De N207 werd tussen Woubrugge en Leimuiden in beide richtingen afgesloten, als de storm gaat liggen zal men de vrachtwagen gaan bergen.

Ook op de N209 tussen Hazerswoude Rijndijk en Dorp ging het mis, een leswagen botste frontaal op een bakwagen die vervolgens kantelde. Bij het ongeval raakte niemand gewond, de weg is uren dicht geweest.

Bij winkelcentrum de Ridderhof in Alphen aan den Rijn waaide een tent los die boven de ingang hangt, voor de opgeroepen brandweer was er weinig te doen.

Bij het Scala College aan de Kees Mustersstraat kwam het dak van de Limeshal los te zitten. De hulpdiensten besloten uit voorzorg de President Kennedylaan volledig af te sluiten tussen de Sportlaan en de Ridderhof.

Vanwege de storm werd ook het openbaar vervoer stil gelegd in de regio, deze trein kon geeneens volledig het station in Alphen aan den Rijn bereiken omdat er een zak in de bovenleiding gewaaid was.

Diverse winkelcentra werden afgesloten, zo ook winkelcentrum de Baronie in Alphen aan den Rijn. Dit kwam door zonnepanelen die van het dak afwaaide.