Verdachte van auto-inbraak aangehouden na melding

27-05-2013 00:49

Alphen aan den Rijn - De politie heeft zondagavond 26 mei een 36-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden op verdenking van het plegen van een auto-inbraak. De politie kreeg rond 22.00 uur de melding dat er twee personen in een auto op de Prinses Irenelaan aan het inbreken waren.

Agenten waren al snel ter plaatse en zagen vlakbij een man lopen. De man liet een voorwerp uit zijn hand vallen, schopte dit onder een auto en liep door. De man werd hierop aangehouden. Onder de auto werd een brillenkoker met bril aangetroffen. De verdachte bleek bovendien onder invloed te zijn van alcohol. Een blaastest gaf een resultaat van 670 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Volgens de getuige waren de twee personen met een auto naar de Prinses Irenelaan gekomen. De verdachte zou de bestuurder zijn geweest van deze auto. De politie doet verder onderzoek.

1-1-2, daar pak je ook daders mee

Als u getuige bent van vernieling, vandalisme of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. ‘1-1-2 daar pak je dus ook daders mee.