Verdachte van mishandeling en vernieling aangehouden

29-07-2013 16:16

Alphen aan den Rijn - De politie heeft zondagnacht 28 juli om 04.30 uur een 19-jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling. Getuigen hadden gezien dat een man met fietsen gooide ter hoogte van de Hema. Daarnaast werd daar een ruit vernield en werd er een fiets tegen een reclamebord gegooid.

De man was daarna richting de Lijsterlaan gelopen. Ter hoogte van de avondwinkel was hij achter twee mannen op een fiets gelopen toen degene op de bagagedrager, een 25-jarige Alphenaar, naar hem had geroepen. De verdachte was naar de twee gelopen en sloeg de 25-jarige man. Deze viel achterover en kwam hard met zijn hoofd op de grond terecht. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De verdachte is er daarna vandoor gegaan. Agenten hebben na de melding uitgekeken naar hem en zagen hem lopen bij het tenniscentrum. Bij het zien van de agenten rende de man weg de bosjes in, sprong over een sloot en richting de Oranje Nassausingel. De man probeerde te ontkomen en stopte even later bij de brug waar hij werd aangehouden. De politie doet verder onderzoek.