Verdachten met inbrekerswerktuigen aangehouden

29-07-2013 16:13

Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn - De politie heeft zondag 28 juli om 03.00 uur twee mannen van 19 en 25 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden voor het in het bezit hebben van inbrekerswerktuigen, danwel het plegen van voorbereidingshandelingen.

Een getuige had gezien dat omstreeks 02.45 uur een busje stopte op de Rijndijk. Twee personen stapten uit en hielden zich verdacht op bij woningen. De mannen hadden een tasje bij zich en zijn daarna weer in de bus gestapt en gereden in de richting van Alphen aan den Rijn. Agenten zagen de bus rijden op de Dorpsstraat in Koudekerk aan den Rijn en hebben de twee inzittenden gecontroleerd. In de bus werden inbrekersgereedschap en handschoenen aangetroffen waarna de mannen werden aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

1-1-2, daar pak je ook daders mee

Als u getuige bent van vernieling, vandalisme of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. ‘1-1-2 daar pak je dus ook daders mee.